Schil de aardappelen, kook ze kort, zodat ze net niet gaar
zijn en snijd ze in plakken.
Was de kabeljauw, leg deze in een grote magnetronschaal en
strooi er wat peper en zout over.
Snijd de prei in ringen, de paprika in kleine stukjes, de ui
in snippers, de kool in kleine stukjes en de wortels in dunne
plakjes.
Doe wat olie in een pan, roerbak de groenten in 1 minuut
knapperig en schep ze over de kabeljauw.
Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een koekenpan in
wat boter lichtbruin.
Doe de in ringetjes gesneden lente-ui erbij.
Zet het vuur laag, voeg de verkruimelde roquefort toe en roer
tot deze is gesmolten.
Schenk er een scheutje witte wijn en de room bij, roer goed
door en giet dit mengsel over de groenten en de vis.
Leg hier dakpansgewijs de plakjes aardappel op en strooi er de
geraspte kaas over.
Bak het gerecht 30-40 minuten in een op 225°C
voorverwarmde oven tot de kaas een bruin knapperig laagje is
geworden.
Lekker met een frisse salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |