Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwstoofschotel met groenten en roquefort

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 moten kabeljauw
11/2 kg aardappelen
400 gr groentemix van prei, paprika, taugé, Chinese
kool en worteltjes
200 gr champignons
1 grote ui
1 bosje lente-uitjes
150 gr geraspte kaas
een scheutje droge witte wijn
1 dl kookroom
boter
peper, zout

Bereiden

Schil de aardappelen, kook ze kort, zodat ze net niet gaar
zijn en snijd ze in plakken.
Was de kabeljauw, leg deze in een grote magnetronschaal en
strooi er wat peper en zout over.
Snijd de prei in ringen, de paprika in kleine stukjes, de ui
in snippers, de kool in kleine stukjes en de wortels in dunne
plakjes.
Doe wat olie in een pan, roerbak de groenten in 1 minuut
knapperig en schep ze over de kabeljauw.
Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een koekenpan in
wat boter lichtbruin.
Doe de in ringetjes gesneden lente-ui erbij.
Zet het vuur laag, voeg de verkruimelde roquefort toe en roer
tot deze is gesmolten.
Schenk er een scheutje witte wijn en de room bij, roer goed
door en giet dit mengsel over de groenten en de vis.
Leg hier dakpansgewijs de plakjes aardappel op en strooi er de
geraspte kaas over.
Bak het gerecht 30-40 minuten in een op 225°C
voorverwarmde oven tot de kaas een bruin knapperig laagje is
geworden.
Lekker met een frisse salade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw balletjes
Aïoli
Scholfilet met zalmvulling
Gestoofde paling I
Stoofpotje van venkel en gerookte zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes